Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 (flinke) zoete aardappelen
  • 1 avocado
  • 2 bosuitjes
  • 1 blik kidneybonen
  • 100 gram feta
  • 3 rijpe tomaten
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 Spaanse peper zonder zaadjes
  • sap van 1/2 limoen
  • handje grof gehakte koriander
  • snufje vers gemalen zwarte peper en zeezout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Boen de aardappelen schoon en prik met een vork gaatjes in de zoete aardappel. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de zoete aardappelen 45 minuten in de oven en draai halverwege. Laat even afkoelen.
  • Snijd de avocado in blokjes. Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes. Zet de helft van de bosuitjes apart. Spoel de kidneybonen af in een zeef om overtollig zout te verwijderen. Doe alles in een kom en brokkel de feta erover.
  • Maak vervolgens de pittige tomaten salsa. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de andere helft van de bosuitjes, gesneden rode ui en fijn gesneden Spaanse peper aan toe. Knijp een halve limoen er over uit. Strooi de koriander erover en breng op smaak met een snufje peper en zout.
  • Snijd de zoete aardappel voorzichtig open. Vul met het avocado bonen mengsel en de pittige tomaten salsa.

Linda's tips

  • Detox Family Tip: natuurlijk kun je dit gerecht ook met normale aardappelen maken. Maak de pittige salsa minder heftig door de koriander en Spaanse peper voor de kinderen weg te laten.
  • Tip: de zoete aardappel kun je ook op de barbecue bereiden. Wikkel in de aluminium folie en leg tussen de kolen. De gaartijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel en de temperatuur van de bbq. Prik na een half uurtje met een vork in de aardappelen om te zien of de bataat gaar is.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl