Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren couscous
  • olijfolie (om mee te bakken)
  • 1 courgette
  • 1/2 komkommer
  • 1 (punt) paprika
  • 2 bosuitjes
  • +/- 6 zongedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • 1 gerookte makreel (goede kwaliteit MSC, visboer)
  • 1 limoen (sap & rasp)
  • 1 dl extra virgin olijfolie
  • 2 eetlepels fijngesneden munt
  • 2 eetlepels fijngesneden platte peterselie

Optioneel

  • (rucola) sla

Zo maak je het

  • Kook de (volkoren) couscous volgens de gebruiksaanwijzing of gebruik de ultrasnelle methode.
  • Snijd de courgette in plakken van een halve centimeter en bak in 8 minuten bruin aan beide kanten in een koekenpan.
  • Snijd de komkommer en puntpaprika in stukjes en de bosuitjes in ringen.
  • Vis een stuk of 6 zongedroogde tomaatjes uit de pot en snijd in stukjes. De zwarte olijven in ringen.
  • Controleer de makreel op graatjes en pluk in stukjes.
  • Maak een dressing van de olijfolie en limoensap & -rasp. Roer de kruiden erdoor en breng op smaak met peper en een klein snufje zout. De makreel heeft al een ziltige smaak.
  • Hussel de couscous, alle groenten en makreel door elkaar. Giet de dressing erover.
  • Serveer eventueel op een bedje van sla.

Linda's tips

  • Tip: het advies is om 2 x per week vis te eten, waarvan 1x een vettere vissoort. Met makreel heb je direct je portie goede vetten binnen. Een "vette" beschermer voor hart en vaatziekten.
  • Tip: neem het restant de volgende dag mee als lunch naar kantoor.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl