Verwarm de oven op 180 graden.
Snijd de courgette in plakken van een halve centimeter.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de courgette in 8 - 10 minuten goudbruin. Bestrooi met oregano en snufje zout en peper.
Snijd ondertussen de teen knoflook fijn.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan. Bak de knoflook met een snufje chilipeper 30 seconden aan. Voeg de helft van de spinazie toe en laat in 3 tot 4 minuten slinken. Haal uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Wok vervolgens de andere helft van de spinazie en laat ook goed uitlekken in het vergiet. Snijd de spinazie grof.
Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en start met een royale laag passata op de bodem.
Dek af met een laag lasagne bladen.
Doe de ricotta in een kom en schep 1/3 in een andere kom. Meng de spinazie hierdoor. Smeer het spinazie ricotta mengsel over de lasagnebladen.
Dek af met de 2e laag lasagnebladen. Pureer de helft van de overgebleven ricotta met de courgette in een staafmixer. Smeer dit vervolgens op de 2e laag lasagnevellen.
Dek af met de 3e laag lasagnebladeren. Meng het restant ricotta met de rest van de passata en giet over de lasagne heen.
Bak de lasagne in 30 minuten in de oven gaar.
Strooi eventueel nog Parmezaanse kaas over de lasagne.