Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 portie

Ingrediënten

  • 250 ml Turkse yoghurt
  • snufje grof zeezout
  • 4 eetlepels verse kruiden: munt, peterselie, koriander en basilicum
  • 50-75 gram grof gehakte walnoten
  • jonge frisse olijfolie: mijn favoriet basilicum olijfolie van Foodelicious

Extra nodig

  • vergiet en schone theedoek (of kaasdoek)

Zo maak je het

  • Leg een schone theedoek in een vergiet. Schep de yoghurt erin en roer het zeezout erdoor. Dek eventueel af met een bord. Laat minimaal 4 uur uitlekken.
  • Schep de labne op een platte schaal. Trek ronde figuren met een vork. Hak 4 eetlepels verse kruiden naar keuze. Ik had munt, peterselie, koriander en basilicum in huis. Je kunt natuurlijk ook voor minder smaken kiezen. Strooi de verse kruiden en walnoten over de labne. Besprenkel vervolgens met de olijfolie.

Linda's tips

  • Tip: maak snelle labne door het uitlekken achterwege te halen. De labne is op die manier wat lichter en frisser.
  • Tip: spoel de theedoek van te voren nog even uit om zo eventuele wasmiddelresten te verwijderen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl