4eetlepelsverse kruiden: munt, peterselie, koriander en basilicum
50-75gramgrof gehakte walnoten
jonge frisse olijfolie: mijn favoriet basilicum olijfolie van Foodelicious
Extra nodig
vergiet en schone theedoek (of kaasdoek)
Zo maak je het
Leg een schone theedoek in een vergiet. Schep de yoghurt erin en roer het zeezout erdoor. Dek eventueel af met een bord. Laat minimaal 4 uur uitlekken.
Schep de labne op een platte schaal. Trek ronde figuren met een vork. Hak 4 eetlepels verse kruiden naar keuze. Ik had munt, peterselie, koriander en basilicum in huis. Je kunt natuurlijk ook voor minder smaken kiezen. Strooi de verse kruiden en walnoten over de labne. Besprenkel vervolgens met de olijfolie.
Linda's tips
Tip: maak snelle labne door het uitlekken achterwege te halen. De labne is op die manier wat lichter en frisser.
Tip: spoel de theedoek van te voren nog even uit om zo eventuele wasmiddelresten te verwijderen.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl