Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 700 gram kruimige aardappels
  • 700 gram winterpeen
  • 2 grote witte uien
  • 2 kleine rode uien
  • 125 gram spekblokjes
  • 1 rookworst
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • Snuf peper
  • 50 ml (amandel) melk
  • Klontje roomboter

Zo maak je het

  • Schil de aardappels en snij in grove stukken. Schrap de winterpeen en snij in dikke plakken. Maak de witte uien schoon en snij in kwarten.
  • Spoel de aardappels af en doe deze in de pan. Leg hier bovenop de winterpeen en de uien. Steek de laurierblaadjes ertussen en vul de pan met een flinke laag water. De groenten hoeven niet helemaal onder water te staan. Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten koken, totdat de groenten gaar zijn.
  • Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen van de slager of de verpakking.
  • Maak ondertussen de rode uien schoon en snij deze in kleine blokjes. Zet de wokpan op het vuur en laat de pan warm worden. Er hoeft geen olie bij! Doe de spekblokjes in de pan en bak deze circa 4 minuten. Doe nu de uien erbij en schep goed om. Bak de uien mee totdat deze glazig zien. Voeg de komijn, de sojasaus en een snuf peper toe. Pers de knoflook uit boven de spekblokjes en schep alles goed om. Zet het vuur laag, de knoflook mag niet aanbakken.
  • Giet de aardappels met uien en wortels af en vis de laurierblaadjes uit de pan. Stamp nu met de pureestamper alle groenten tot een grove puree. Voeg de melk en een klont roomboter toe en schep goed door. Zout heb je niet nodig, want het mengsel met de spekblokjes is zout genoeg.
  • Verdeel de hutspot over 4 borden, schep wat van de spekblokjes erover heen en serveer de hutspot met worst. Enjoy!

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl