Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • snuf vers gemalen zeezout
  • 50 gram palmkool (=cavalo nero) of alternatief boerenkool of savooiekool
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1 kleine rijpe peer
  • 4 plakjes geitenkaas
  • snufje peper

Zo maak je het

  • Verhit een kleine koekenpan en rooster de pompoenpitten met het zout. Houd de pitten in beweging. Na een minuut of 3 zijn ze klaar. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • Meng de palmkool met de olijfolie en citroensap in een kom. Voeg na smaak nog een beetje zout toe. Snijd de peer in plakjes of reepjes. Voeg de peer en geitenkaas toe aan de koolsalade. Maak af met een snufje vers gemalen peper en strooi de gezouten pompoenpitten erover.

Linda's tips

  • Tip: de palmkool kocht ik bij de grote blauwe supermarkt.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl