Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Rabarber aardbei plaatcake
Kenmerken
Porties
16
stuks
Ingrediënten
200
gram
rabarber
100
gram
aardbeien
100
gram
speltmeel
(of andere meel naar keuze)
50
gram
amandelmeel
snufje
zout
1
theelepel
kaneel
1
theelepel
(wijnsteen) bakpoeder
2
eieren
2
eetlepels
vloeibare kokosolie
2
eetlepels
honing
50
ml
melk
1
sinaasappel
(of 25 ml melk extra uitgeperst)
Extra nodig
brownieblik 20 x 20 cm en bakpapier
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil en snijd de rabarber in kleine stukjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in plakjes.
Meng het speltmeel, amandelmeel, zout, kaneel en bakpoeder.
Voeg de eieren, de kokosolie, honing, melk en sinaasappelsap toe. Roer door elkaar en schep voorzichtig de rabarber en aardbeien door het mengsel.
Bekleed het blik met bakpapier en stort het deeg erin. Zet 25 - 30 minuten in de oven.
Linda's tips
Tip: bewaar de rabarber na aankoop in de koelkast.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl