Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 3 eetlepels gehakte verse peterselie
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 1 volkoren beschuit
  • 1 ei
  • Zout en peper naar smaak
  • 250 – 300 gram gehakt

Zo maak je het

  • Snijd de ui fijn. Hak de kruiden fijn. Maal het beschuit tussen fijn met je handen. Doe alles in een mengkom en voeg het ei en het gehakt toe. Meng alle ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Laat het gehaktmengsel een half uurtje rusten in de koelkast. Dit komt de smaak ten goede. Heb je hier geen tijd voor, laat dit dan gerust achterwege.
  • Maak je handen vochtig met een beetje water. Draai kleine balletjes. Gebruik eventueel een (thee) lepel om zo de hoeveelheden af te meten voor even grote balletjes. Verhit olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in 5 tot 10 minuten gaar en keer ze regelmatig om.

Linda's tips

  • Tip: heb je nu één van de verse kruiden niet in huis, voeg dan gerust een ander vers kruid toe. Heb je geen kruidentuintje? Gebruik dan gedroogde kruiden en deel de hoeveelheden.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl