Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 porties

Ingrediënten

  • goede kwaliteit losse thee
  • 1 liter (bron) water

Optioneel

  • 1 eetlepel ahornsiroop en ijsklontjes

Extra nodig

  • afsluitbare fles/pot van 1 liter en een zeef

Zo maak je het

  • Vul een kan met 1 liter water.
  • Voeg 1 eetlepel losse thee toe, sluit af en zet 8 - 12 uur in de koelkast.
  • Haal de fles af en toe uit de koelkast en schud voorzichtig.
  • Proef en bepaal of zoet genoeg voor je is, voeg eventueel nog een beetje ahornsiroop toe. Niet te veel, want het blijven natuurlijk wel suikers.
  • Zeef het vocht en gooi de losse thee weg.
  • In de koelkast blijft de drank maximaal 3 dagen goed.
  • Serveer met ijsklontjes.

Linda's tips

  • Tip: vervang het water door Spa Rood of een andere bubbeltje voor een champagnethee. Ik heb dit zelf nog niet uitgeprobeerd en staat op de To Do lijst.
  • Tip: neem ook zeker eens een kijkje op de website van Wendy alias DeedyLicious. Haar blog is ontstaan vanuit de passie voor muziek en daarnaast wordt zij ook erg blij van eten en mooie spullen. Wist je trouwens dat zij mijn logo en header van de website heeft gemaakt? Cool hè!

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl