Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen
  • 50-100 melk
  • klontje roomboter
  • 2 appels
  • 600 gram witlof (3 flinke stronken)
  • 60 gram rozijnen
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 wortel (150 gram)
  • 2 gerookte kipfilets

Optioneel

  • walnoten

Zo maak je het

  • Was en snijd de aardappelen. Kook in 15 minuten gaar. Giet af. Verwarm de melk met de boter, doe de aardappelen terug in de pan en stamp tot een puree.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Snijd de witlof doormidden, verwijder de harde kern en snijd in stukjes. Wel de rozijnen in warm water.
  • Verwarm een koekenpan met de olijfolie. Voeg de appels toe op middelhoog vuur en laat 5 minuten bakken. Voeg de witlof toe en roerbak 2 minuten. Voeg de honing toe en zet het vuur lager, zodat de appel en witlof karameliseren.
  • Snijd ondertussen de wortel in kleine blokjes (kleiner dan op de foto's) en kipfilet in stukjes.
  • Roer de gebakken appel, witlof, wortel en kipfilet door de aardappelpuree. Garneer de witlofstamppot optioneel met gehakte walnoten.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl