Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • circa 400 gram zoete aardappel
  • 2 pastinaken
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 300 gram boerenkool
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • scheutje (plantaardige) melk
  • klontje roomboter
  • zeezout en verse gemalen peper

Voor erbij

  • rookworst

Zo maak je het

  • De zoete aardappels en pastinaken schillen. Snijd de aardappel in stukken en de pastinaak in plakken. Kook in 1 pan in 10 - 15 minuten gaar.
  • Snijd de rode ui in stukjes en bak bruin met een beetje olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de boerenkool toe en roerbak 8 - 10 minuten.
  • Ondertussen snijd je de zongedroogde tomaatjes. Verwarm de rookworst volgens de verpakking.
  • De aardappels en pastinaken afgieten en stamp fijn met een aardappelstamper. Roer de boerenkool met ui en zongedroogde tomaatjes erdoor. Voeg melk en boter toe tot alles smeuïg is. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de boerenkool stamppot met zoete aardappel op vier borden. Serveer met de rookworst.

Linda's tips

  • Tip: Lekker met een scheutje azijn en mosterd.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl