Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 1 bodem

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren speltbloem of volkoren tarwemeel
  • 100 ml lauw water
  • 1 theelepel gedroogde gist
  • 1 eetlepel olijfolie
  • heel klein snufje zeezout

Wat heb je nodig voor de topping

  • gestoomde graatvrije makreel
  • biologische tomatensaus
  • groene groenten naar keuze bijv. courgette, broccoli, spinazie
  • groene kruiden naar keuze bijv. basilicum, rucola
  • 30 gram zachte geitenkaas
  • klein handje haricots verts (gedopt en in kleine stukjes gesnipperd)

Extra nodig

  • rond bakblik

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het meel, het water, gist en olijfolie samen met het snufje zout en kneed het tot een deeg. Leg het ongeveer 1 cm dik in de bakvorm en bak het in 15 à 20 minuten tot een pizzabodem.
  • Was de groenten en hak ze in stukken. Stoom of wok ze gaar. Voeg de tomatensaus toe en laat het nog even zachtjes koken. Breng het op smaak met verse kruiden en pureer het tot een tomaten-groentensaus. Stoom ondertussen ook de haricots verts kort.
  • Verdeel de saus over de pizzabodem. Beleg het alvast met een beetje geitenkaas en zet het nog 5 à 8 minuten in de oven om af te bakken. Beleg de pizza hierna met makreel en garneer het met kruiden en haricots verts.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl