Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 3 eieren (op kamertemperatuur)
  • 100 gram hüttenkäse of roomkaas
  • 1/2 theelepel (wijnsteen) bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel honing

Vulling

  • 175 gram kwark of dikke Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • Optioneel: 1 eetlepel (kokosbloesem) suiker
  • 1 bakje frambozen (of blauwe bessen of mango)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zet 2 kommen klaar, waarvan 1 vetvrij. Je kunt met een halve citroen door de kom gaan of wat azijn op keukenpapier doen en door de kom halen. Zorg ook dat de gardes van de mixer vetvrij zijn.
  • Splits de eieren. Laat de eiwitten in de vetvrije kom glijden. Het eigeel in de andere kom. Voeg hieraan de roomkaas, bakpoeder, kaneel, rozijnen en honing toe.
  • Klop de eiwitten stijf met de mixer. Zodra er pieken ontstaan ben je klaar. Voeg langzaam het eigeelmengsel toe. Roer er rustig doorheen. Niet te lang, want je wilt het beslag zo luchtig mogelijk houden.
  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en schep hierop 12 hoopjes cloud bread. Gebruik hiervoor een ijslepel, zo heb je altijd een goede maat.
  • Zet ongeveer 20 minuten in de oven. Haal uit de oven.
  • Ondertussen maak je de vulling. Roer de kwark of Griekse yoghurt met citroensap en eventueel suiker goed door elkaar. Besmeer elk wolkje met een flinke eetlepel van het mengsel en verdeel de frambozen over de wolkjes (minimaal 3 per broodje). Stapel 3 broodjes op elkaar en serveer direct.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl