Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 portie

Ingrediënten

  • 80 gram zoete aardappel
  • flinke snuf vers gemalen zeezout
  • snufje cayenne peper

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Boen de zoete aardappel schoon en droog af met keukenpapier.
  • Snijd met een mandoline hele dunne plakjes of snijd heel fijn met een scherp mes.
  • Verdeel de plakjes zoete aardappel los van elkaar over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Breng op smaak met het zout en de cayenne peper.
  • Zet 7 - 10 minuten * in de oven. Keer de aardappel chips halverwege de tijd even om. Zijn de randjes mooi bruin en krullen ze op naar boven? Haal dan de chips eruit. Mocht je nog plakjes met een zachte binnenzijde hebben, zet deze dan langer in de oven. Vervolgens de zelfgemaakte chips even laten afkoelen en daarna direct opeten.

Linda's tips

  • * indien je 1 plaat tegelijk in de oven zet, is de baktijd eerder 7 minuten dan 10 minuten!

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl