Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 - 4 rode pepers (afhankelijk van jouw smaak)
  • 2 limoen blaadjes (kaffir*)
  • 2 cm gemberwortel
  • 2 sjalotjes
  • 3 flinke tenen knoflook
  • 1 theelepel kurkuma*
  • 2 theelepels korianderpoeder*
  • 1/2 theelepel sereh*
  • 1 theelepel komijn*
  • 1 theelepel trassi (garnalenpasta*)
  • snufje zwarte peper
  • 2-3 eetlepels neutrale olie
  • 400 ml kokosmelk*
  • 1/2 limoen sap & rasp
  • 1 eetlepel vissaus*
  • 300 gram kipfilet (in reepjes)
  • snufje zout en zwarte peper

Voor erbij

  • verse koriander rijst en groente naar keuze

Zo maak je het

  • Kies afhankelijk van je smaak of je 2 of 4 pepers wilt gebruiken. Verwijder indien gewenst de zaadlijsten. Dit gaat het snelst door de peper even tussen je handen te rollen. Verwijder het groene kapje en sla zo alle zaadjes eruit. Snijd vervolgens in grove stukken. Verwijder de harde nerf van de limoen blaadjes en de schil van de gemberwortel. Snijd de gemberwortel in plakjes. Mix de pepers, limoenblad, gember, sjalotjes, knoflook, kurkuma, koriander, sereh, komijn, trassi, zwarte peper en de olie met een keukenmachine tot een pasta.
  • Verwarm een pan (bij voorkeur met een dikke bodem) en voeg een klein beetje olie toe en bak de curry pasta een paar minuten. Zet het vuur lager en voeg de kokosmelk, het sap en rasp van een halve limoen en de vissaus toe. Roer goed door elkaar. Voeg de kip toe en zorg dat de saus net aan de kook blijft. Laat 10 minuten pruttelen en controleer of de kip goed gaar is.
  • Proef of de saus goed op smaak is. Voeg naar smaak meer limoen, vissaus of peper toe.
  • Serveer met verse koriander, rijst en een groente naar keuze.

Linda's tips

  • In plaats van kip, kun je ook garnalen, vis of runderreepjes aan de curry toevoegen.
  • *verkrijgbaar bij de toko
  • Gebruik plastic wegwerphandschoentjes bij het snijden van de rode peper om irritatie aan je ogen te vermijden. Mocht je deze niet in huis hebben, dan kun je ook een boterhamzakje om je handen heen doen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl