Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 portie*

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 2 theelepels rozemarijn
  • 1 blik hele gepelde tomaten (goede kwaliteit zoals Mutti bijvoorbeeld)

Optioneel

  • vers gemalen zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  • Snijd de ui en knoflook fijn. Verwarm een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie en bak de ui en knoflook 10 minuten op middelhoog vuur zacht.
  • Voeg de tomatenpuree en kruiden toe en bak 2 minuten mee.
  • Roer de tomaten uit blik erdoor en laat 20-25 minuten zachtjes pruttelen totdat de pizzasaus ingedikt is. Pureer met de staafmixer of keukenmachine tot een egale pizzasaus. Laat de saus voor gebruik op een pizza altijd afkoelen.

Linda's tips

  • Bewaar de pizzasaus 3 tot 5 dagen in de koelkast. In de vriezer is de pizzasaus 3 maanden houdbaar.
  • * Deze hoeveelheid is voldoende voor 2 pizza's.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl