1,75kilo 6 à 7 stuks Sorrento citroenen(alternatief biologische citroenen)
1literalcohol
1literwater
800gramsuiker
Extra nodig
3 flessen / weckpotten van elk 1 liter + glazen fles geschikt voor in de vriezer
Zo maak je het
Was de citroenen voorzichtig en dep droog.
Schil de citroenen met een dunschiller, maar let erop dat je het witte vruchtvlees niet mee schilt. Dit maakt de limoncello bitter. Voeg de alcohol en schillen bij elkaar in een glazen fles op pot. Sluit af en zet 2 tot 3 weken weg op een donkere plek. Af en toe voorzichtig schudden mag, maar hoeft niet.
In ons geval hebben de schillen 3 weken gestaan. Verwarm het water en los hierin de suiker op. Laat helemaal afkoelen. Meng het suiker water mengsel met de schillen met alcohol. Giet de zelfgemaakte limoncello in 3 flessen of potten en laat weer 2-3 weken staan. Verwijder de schillen en schenk een kleine hoeveelheid in een oude limoncello fles dat geschikt is voor de vriezer. Zet koud voor warme dagen
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl