Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 flesje

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder (La Chinata HOT)
  • 3 blikjes (210 gram) tomatenpuree
  • 2 eetlepels appel azijn*
  • 3 eetlepels honing
  • 100 ml water
  • vers gemalen peper en zout naar smaak

Extra nodig

  • gesteriliseerd potje of flesje

Zo maak je het

  • Snijd een ui in klein stukjes. Verwarm een kleine koekenpan met de olie en bak de ui in 10 minuten op medium hoog vuur glazig.
  • Pers het teentje knoflook uit en roer dit met de gerookte paprika door de gebakken uitjes en bak 1 minuutje mee.
  • Voeg de tomatenpuree, azijn, honing en het water toe. Breng aan de kook en laat 5 - 10 minuten zachtjes pruttelen en blijf regelmatig roeren. Houd er rekening mee, dat de saus indikt tijdens het afkoelen. Voeg gerust nog een paar lepels water toe.
  • Breng de barbecue saus op smaak met een snufje peper en zout. Proef de saus en bepaal of het zoeter mag, voeg dan meer honing toe of zuurder door extra azijn toe te voegen.
  • Giet de saus in een gesteriliseerde pot of fles en bewaar in de koelkast. De saus is een paar weken houdbaar. Je zou de helft trouwens ook kunnen invriezen.

Linda's tips

  • *appel azijn is iets milder en zoeter dan normale azijn. Mocht je liever gewone azijn gebruiken, voeg dan meer honing toe naar smaak

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl