Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 1 pot 300ml

Ingrediënten

  • 1 bol knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 60 + 200 ml zonnebloemolie
  • 1 ei (kamertemperatuur)
  • 1/2 theelepel mosterdpoeder
  • 1/2 theelepel (gerookt) zout*
  • 1 eetlepel citroensap

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het bovenste kapje van de knoflook. Neem een stuk aluminiumfolie en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Zet de bol 45 minuten in de oven. Check de gaarheid van de tenen knoflook, prik erin met een satéprikker of vork. De tenen moeten zacht zijn. Laat de knoflooktenen even afkoelen.
  • Haal de tenen uit de bol. Doe de knoflooktenen met 60 ml van de olie, het ei, mosterdpoeder en zout in de beker van de staafmixer. Mix met de garde van de staafmixer door elkaar. Zet de beker van de staafmixer in de wasbak, zodat je met 1 hand kan mixen en met de andere hand voorzichtig de zonnebloemolie kunt toevoegen. Het is belangrijk om heel langzaam de 200 ml van de olie in de beker te gieten, zodat de olie en het ei mengen tot een saus. Voeg dan het citroensap toe en roer goed door elkaar. Bewaar de knoflooksaus met geroosterde knoflook in een gesteriliseerde pot een paar dagen in de koelkast.

Linda's tips

  • * Het gerookte zout is van Zeeuwsche Zoute. Dit is een oorspronkelijk zout uit de Oosterschelde streekproduct. Op de website van Zeeuwsche Zoute lees je er meer over dit streekproduct en ook kun je het daar bestellen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl