Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 bolletjes

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eetlepels kokosroom
  • 1 eetlepel ahornsiroop

Optioneel

  • paar blaadjes munt en pure chocolade

Zo maak je het

  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd doormidden. Pel de banaan en snijd in grove stukken. Stop in de blender (of keukenmachine) en maal tot een homogene massa. Roer de kokosroom en de ahornsiroop erdoor.
  • Giet in een bak en zet in de vriezer.
  • Vervolgens hoor je eigenlijk om de zoveel tijd even te roeren door het ijs. Ik ben hier te lui voor en doe dit niet.
  • Serveer optioneel met een paar blaadjes munt en geschaafde chocolade.

Linda's tips

  • Je kunt bij stap 2 de aardbeien kokos ook toevoegen aan ijsvormhouders. Leuk voor kinderen als het mooi weer is en ze blijven vragen om ijsjes.
  • Kokosroom koop je bij de toko of goed gesorteerde supermarkt. Je kunt het ook eenvoudig zelf maken met een blik kokosmelk Zorg dat je een blik hebt met zo min mogelijk toevoegen en zonder E412. Zet een blik kokosmelk een nacht tegen de wand van de koelkast. De kokoscrème drijft naar boven en schep je er eenvoudig af. 

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl