Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaat
  • snufje zout en vers gemalen peper

Optioneel

  • tomatensalade met koriander

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de avocado door en verwijder voorzichtig de pit.
  • Hol de avocado verder uit, zodat er een eitje in past.
  • Breek een eitje open en laat er voorzichtig in vallen. Het kan zijn dat er wat eiwit uitloopt. Dit gebeurde ook bij mijn 1e eitje, het 2e eitje ging al een stuk beter zoals je op de foto kunt zien. Plaats de avocado's op een met bakpapier beklede plaat. Staan ze niet stabiel? Zet ze dan in een klein ovenschaaltje klem, zodat het ei er niet uit kan lopen. Strooi de zongedroogde tomaat er over.
  • Doe de bakplaat of ovenschaal een minuut of 10 tot 15 in de oven totdat het eitje gegaard is naar jouw smaak.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl