Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 1 brood

Ingrediënten

  • 250 gram rabarber
  • 200 gram mango
  • 50 gram havermout
  • 125 gram speltmeel
  • 2 theelepels baking soda
  • 2 volle theelepels kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 50 gram grof gehakte pecannoten (of walnoot)
  • 2 eieren
  • 30 gram honing of agavesiroop
  • 50 ml (walnoot) olie

Optioneel

  • merg uit 1 vanillestokje

Extra

  • havermout- of speltvlokken ter decoratie

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de rabarber en mango in stukken. Houd 1 stengel en paar stukjes mango apart. Zet een kleine pan op het vuur en doe de rabarber en mango in de pan. Voeg eventueel 2 eetlepels water toe en laat zachtjes koken. Na ongeveer 10 minuten is de rabarber gaar. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • Vet een cakeblik in met olie of gebruik bakpapier
  • Doe de havermout in een keukenmachine of staafmixer en maal fijn tot meel. Doe het havermoutmeel, speltmeel, baking soda, kaneel en gemberpoeder in een kom. Hak de noten grof en voeg toe. In een ander kom voeg je de eieren, zoetstof (honing/agavesiroop of merg uit het vanillestokje), olie en rabarber mango mengsel toe en roer door. Voeg nu het natte mengsel door het droge mengsel en roer tot alles goed gemengd is. Ook de achtergebleven stukjes rabarber en mango mogen erbij.
  • Stort het beslag in het cakeblik en strooi de haver- of speltvlokken erover.
  • Zet het cakeblik 50 - 55 minuten in de oven. Prik met een satéprikker in het brood, als deze er schoon uitkomt is het brood gaar.

Linda's tips

  • Tip: ter vervanging van de mango kan je ook aardbei of banaan gebruiken. Zolang je maar een mengsel van 400-500 gram hebt.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl