Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 6 stuks

Ingrediënten

  • 150 gram boekweitmeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • 200 ml plantaardige melk /geitenmelk
  • 200 ml bruisend water (zoals Pellegrino)
  • snufje (Keltisch) zeezout
  • kokosolie of olijfolie

Beleg

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 200 gram spinazie
  • scheutje soja saus (glutenvrij)
  • 60 gram pijnboompitten (of ongezouten noten naar keuze)
  • 50 - 100 gram feta

Zo maak je het

  • Mix het boekweitmeel, amandelmeel, eieren, melk, bruisend water en zeezout tot een glad beslag.
  • Verwarm een koekenpan met kokosolie of olijfolie. Voeg een flinke soeplepel beslag in de pan en bak de pannenkoek om en om goudbruin. De kleur van een boekweitpannenkoek blijft altijd lichter dan je gewend bent.
  • Ondertussen bak je in een andere koekenpan de kastanjechampignons in 2-3 minuten. Voeg de spinazie toe en laat 1 minuutje slinken. Het lekkerste is de spinazie als deze nog lekker knapperig is. Haal de pan van het vuur en giet er sojasaus over naar smaak. Strooit de pijnboompitten en feta erover en hussel even door elkaar.
  • Beleg de boekweit amandelmeel pannenkoeken met de groente topping.

Linda's tips

  • Tip: ook koud zijn de pannenkoeken lekker en ideaal om mee te nemen naar kantoor.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl