Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1/2 salami worst (bv Stegeman salami mild gekruid)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel venkelzaad
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 venkel knollen
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 320 gram (volkoren) spaghetti

Optioneel

  • 1 gedroogd Spaans pepertje

Pangritata

  • 4 eetlepels panko
  • 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 eetlepel olijfolie

Zo maak je het

  • Snijd de salami in blokjes. Hak de knoflook fijn en kneus het venkelzaad in vijzel of met een mes. Verwijder harde kern van de venkel knollen en snijd in blokjes. Bewaar het groen. Snijd het pepertje (zonder zaadlijst) fijn, indien je dit toevoegt.
  • Verwarm een pan met dikke bodem met een scheutje olijfolie. Voeg de salami en knoflook toe en bak 3 minuten. Het vet moet uit de salami bakken zodat de worst krokant wordt. Voeg het venkelzaad en optioneel het pepertje toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur.
  • Voeg de gesneden venkel toe, doe de deksel op de pan en bak 5 minuten op een hoger vuur. Roer af en toe.
  • Voeg de blikken tomaten erbij en laat 30 minuten inkoken (zonder deksel) tot een enigszins ingedikt mengsel.
  • Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verwarm ondertussen een kleine koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de panko met de rozemarijn op middelhoog vuur goudbruin.
  • Roer de saus door de pasta. Serveer de pasta met salami en venkel op voorverwarmde borden, strooi de broodkruimels erover en garneer met de venkelplukjes.

Linda's tips

  • Tip: voeg aan het einde van de kooktijd eventueel een scheutje pastis of pernod toe aan de pastasaus. Deze anijsdranken passen perfect bij de venkel.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl