Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 flinke ui
  • 2 winterpenen
  • 1 cm verse gember
  • olijfolie
  • 1 - 2 theelepels (hot) curry poeder
  • 2 tenen knoflook
  • 2 zoete aardappelen
  • 1,5 - 2 liter gekookt water
  • 2 bouillonblokjes naar keuze
  • 200 gram groene linzen (of vervang door blik linzen*)
  • 200 gram boerenkool

Zo maak je het

  • Snijd de ui in stukjes en de winterpenen in blokjes. Rasp de verse gember een theelepel is genoeg. Verwarm een pan met dikke bodem met een scheutje olijfolie. Bak hierin op laag vuur de ui, winterpeen, gember en curry poeder totdat de ui glazig is.
  • Schil, snijd en was de zoete aardappelen. Voeg toe aan de pan en pers hier 2 tenen knoflook boven uit. Bak 3 minuten.
  • Voeg eerst 1,5 liter gekookt water toe met de bouillonblokjes en breng aan de kook. Roer door elkaar zodat de blokjes goed oplossen. Voeg dan de linzen toe en kook zo'n 20 - 25 minuten totdat de linzen gaar zijn. Check de verpakking van de linzen om te zien of deze van te voren geweekt moeten worden.
  • Voeg 3 minuten voor tijd de gesneden boerenkool toe. Is de soep te dik naar jouw smaak? Voeg dan de rest van het gekookte water toe. Proef de soep en breng eventueel op smaak met een snufje zout, peper of meer curry poeder.

Linda's tips

  • * Je kunt het jezelf ook makkelijk maken door een blik (310 gram) te gebruiken. Deze linzen zijn al gaar en hoeven niet te koken. De bereiding wordt dan iets anders. Voeg bij stap 3 anderhalf liter gekookt water en de bouillon blokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Voeg 3 minuten voor tijd de linzen uit blik (wel even afspoelen) en de boerenkool toe.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl