Snijd de ui in stukjes en de winterpenen in blokjes. Rasp de verse gember een theelepel is genoeg. Verwarm een pan met dikke bodem met een scheutje olijfolie. Bak hierin op laag vuur de ui, winterpeen, gember en curry poeder totdat de ui glazig is.
Schil, snijd en was de zoete aardappelen. Voeg toe aan de pan en pers hier 2 tenen knoflook boven uit. Bak 3 minuten.
Voeg eerst 1,5 liter gekookt water toe met de bouillonblokjes en breng aan de kook. Roer door elkaar zodat de blokjes goed oplossen. Voeg dan de linzen toe en kook zo'n 20 - 25 minuten totdat de linzen gaar zijn. Check de verpakking van de linzen om te zien of deze van te voren geweekt moeten worden.
Voeg 3 minuten voor tijd de gesneden boerenkool toe. Is de soep te dik naar jouw smaak? Voeg dan de rest van het gekookte water toe. Proef de soep en breng eventueel op smaak met een snufje zout, peper of meer curry poeder.