Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

Voor courgette frieten

  • 50 gram panko (Japans broodkruim - alternatief is paneermeel)
  • 25 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel knoflook poeder
  • 1 ei
  • 2 courgettes
  • snufje zout, peper en cayenne peper

Voor kipburgers

  • 400 gram kipdijfilet
  • 1 rode ui
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel cayenne peper
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1 flinke eetlepel vers gehakte peterselie of 1 theelepel gedroogd
  • 1 ei
  • 2 eetlepels panko
  • olijfolie

Snelle knoflooksaus

  • 3 eetlepels yoghurt mayonaise
  • 1 teentje knoflook

Extra nodig

  • Bakpapier

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng de panko met de Parmezaanse kaas en de knoflook poeder op een diep bord.
  • Klus een eitje en leg op een ander diep bord.
  • Snijd de courgettes in frieten. Haal de frieten eerst door het eimengsel en dan door het panko kaas mengsel. Leg op de bakplaat. Breng op smaak met zout, peper en cayenne peper. Zet 15 minuten in de oven, draai de courgette frieten om en zet nog 10 minuten in de oven. Serveer direct, anders worden ze slap.

Stappen om kipburgers te maken:

  • Snijd de kipdijfilet in kleine stukjes. Maal in een keukenmachine of hakmolen van de staafmixer totdat er geen grove stukken meer te zien zijn. Snijd de ui fijn. Voeg de gemalen kipdijfilet, ui, knofloolpoeder, paprikapoeder, zout, cayenne peper, zwarte peper, peterselie, ei en panko in een kom. Meng goed door elkaar. Heb je de tijd? Zet het mengsel dan een half uurtje in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Maak ondertussen een snelle knoflook saus met de yoghurt en pers hierboven een teentje knoflook uit.
  • Haal het gehakt uit de koelkast. Een tip van mijn vader: met vochtige handen draai je makkelijker ballen. Maak je handen nat en draai 10-12 kleine balletjes en druk vervolgens plat tot een hamburger.
  • Bak de kipburgers met olijfolie in een minuutje of 5 goudbruin.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl