Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram kip (dij)filet
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels sweet chili saus
  • 1 teentje knoflook
  • eetlepel vers gehakte koriander + handje voor de topping
  • 2 courgettes
  • 2 zoete aardappels
  • 1 Spaanse peper
  • 50 gram cashew noten

Zo maak je het

  • Snijd de kip in stukjes. Maak een marinade van de limoen, vissaus, olie, chilisaus, knoflook en koriander. Leg de kip erin en laat bij voorkeur even marineren in de koelkast. Maak dit gerust in de ochtend of zelfs de avond ervoor.
  • Maak courgette noedels met de spirelli. Schil de aardappels en maak er ook noedels van.
  • Bak de kip met alle dressing op een middelhoog vuur in de pan. Je hoeft geen olie toe te voegen, want dit zit al in de marinade. Haal de kip eruit en bewaar in een kommetje afgedekt met aluminium folie. Laat de heerlijke overgebleven marinade in de pan zitten. Voeg de courgette en zoete aardappel noedels toe en bak 3 tot 5 minuten. Voeg de kip weer toe en verwarm kort mee.
  • Snijd de peper in ringetjes en hak de noten en het handje koriander grof. Serveer bij de Thaise kip met courgette noedels.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl