Thaise kip met courgette noedels en zoete aardappel
Kenmerken
Porties 4personen
Ingrediënten
300gramkip(dij)filet
2eetlepelslimoensap
1eetlepelvissaus
1eetlepelolie
2eetlepelssweet chili saus
1teentje knoflook
eetlepelvers gehakte koriander + handje voor de topping
2courgettes
2zoete aardappels
1Spaanse peper
50gramcashew noten
Zo maak je het
Snijd de kip in stukjes. Maak een marinade van de limoen, vissaus, olie, chilisaus, knoflook en koriander. Leg de kip erin en laat bij voorkeur even marineren in de koelkast. Maak dit gerust in de ochtend of zelfs de avond ervoor.
Maak courgette noedels met de spirelli. Schil de aardappels en maak er ook noedels van.
Bak de kip met alle dressing op een middelhoog vuur in de pan. Je hoeft geen olie toe te voegen, want dit zit al in de marinade. Haal de kip eruit en bewaar in een kommetje afgedekt met aluminium folie. Laat de heerlijke overgebleven marinade in de pan zitten. Voeg de courgette en zoete aardappel noedels toe en bak 3 tot 5 minuten. Voeg de kip weer toe en verwarm kort mee.
Snijd de peper in ringetjes en hak de noten en het handje koriander grof. Serveer bij de Thaise kip met courgette noedels.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl