Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 10 stuks

Ingrediënten

  • 160 gram speltbloem
  • 125 gram koude roomboter
  • 50 gram palmsuiker
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel plantaardige melk
  • snufje zeezout

Eventueel versieren

  • noten, moerbeien, gedroogd fruit, extra bloem om te bestuiven, pretzels en gesmolten chocolade als plakmiddel

Extra nodig

  • deegroller, koekvormpjes en bakpapier

Zo maak je het

  • Mix de suiker met de boter romig. Voeg melk en snufje zeezout toe.
  • Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en kneed tot een stevig deeg. In het begin is het deeg kruimelig, blijf goed kneden. Bij mij bleef het kruimelig, een klein beetje melk deed wonderen.
  • Laat het deeg een uurtje rusten in plastic folie in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bestuif je aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 5 mm. Steek de vormpjes uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten bruin.
  • De pretzels kan je er direct na het bakken voorzichtig insteken. Het deeg is dan nog zacht én heel heet en breekt snel. Uiteindelijk is het makkelijker om een klein beetje pure chocolade te smelten (au bain marie). Haal de versiering door de chocolade en "plak" op de koekjes.

Linda's tips

  • Tip: van een bevriende (banket)bakker. Uitsteekdeeg zoals zanddeeg brokkelt snel. Rol het deeg plat tussen 2 stukken folie of bakpapier. Zo plakt het deeg niet aan het aanrecht of de deegroller en kan je makkelijker de vormpjes uitsteken.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl