Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 portie

Ingrediënten

  • 1 klein potje witte bonen
  • 1 avocado
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 eetlepels tahin
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 theelepel komijn
  • optioneel: olijfolie
  • snufje peper en zout

Extra nodig

  • komkommer wortel, paprika etc

Zo maak je het

  • Haal de witte bonen uit de pot met een pollepel en spoel af om overtollig zout te verwijderen.
  • Snijd de avocado doormidden. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Haal met een lepel de reepjes eruit. Doe de avocado in de maatbeker.
  • Voeg het paprikapoeder, tahin en komijn toe. Knijp een halve citroen erboven uit. Maal tot een gladde massa. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de komkommer, wortel en paprika in reepjes. Vul een weckpotje of jampotje met de witte bonen puree. Steek de groente in de dip.

Linda's tips

  • De witte bonen spread is ook lekker met kikkererwten. Zo krijg je meer een traditionele hummus.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl