Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 oo gram rijst
  • 5 vellen filodeeg (ontdooid volgens gebruiksaanwijzing)
  • 300 gram kip
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 ui
  • 2 courgettes
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 eetlepel tijm
  • 100 gram Parmezaanse kaas (of oude kaas)
  • olijfolie

Optioneel

  • couscous of paneermeel en een gedroogd pepertje voor meer pit bij stap 4

Extra nodig

  • taartvorm 24 cm, bakpapier

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verwarm de oven (hetelucht) voor op 200 graden.
  • Snijd de kip in stukjes. Verwarm een grote koekenpan en verwarm de olijfolie. Bak de kipfilet in 3-5 minuten bruin. Kruid met zout, peper en paprikapoeder. Snijd ondertussen de ui in stukjes en bak 3 minuten mee.
  • Vervolgens snijd je de courgettes en paprika in blokjes en voeg toe aan de pan. Pers 2 tenen knoflook erboven uit en roer samen met de tijm door het groente kip mengsel.
  • Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Giet overtollig vocht van het kip mengsel af. Roer de kaas en rijst erdoor.
  • Neem een taartvorm. Bekleed de onderkant met bakpapier en vet de zijkant in met een beetje olijfolie.
  • Smeer de vellen filodeeg in met een beetje olijfolie. Leg eerst een vel filodeeg in de vorm, laat bewust een stuk over de rand hangen. Leg een ander vel aan de overzijde. Snijd een derde vel doormidden en bekleed hiermee de 2 onbedekte kanten die zijn ontstaan. Strooi wat couscous of paneermeel op de bodem. Dit neemt eventueel vocht uit de groente op, zodat de taart geen natte sompige bodem krijgt. Stort de vulling voorzichtig in de vorm en dek af met de laatste twee vellen. Sla de stukken filodeeg die over de rand hangen naar binnen.
  • Zet de taart 30 minuten in de oven. Check na 20 minuten of de bovenzijde niet te bruin wordt. Dek de courgette taart anders af met aluminium folie.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl