Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 30 gram rauwe couscous (50 gram gekookt)
  • 1/2 avocado
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout
  • 70 gram courgette
  • 8 snack tomaatjes
  • 5 olijven
  • 30 gram feta
  • handje spinazie

Extra nodig

  • mason jar of een groente pot

Zo maak je het

  • Doe de couscous in een schaaltje. Giet er kokend water over en zorg dat het water 0,5 cm boven couscous uitkomt. Dek af met een bord en laat 5 minuten wellen. Roer los met een vork.
  • Maak de romige dressing. Pureer de avocado, citroen, olijfolie en zout met een staafmixer tot een egale massa.
  • Snijd de courgette in sliertjes met een speciale schiller of in kleine blokjes. Halveer de tomaatjes en de olijven. Brokkel de feta in stukjes.
  • Pak de mason jar. Giet eerst de avocado dressing in de pot, dan de courgette, tomaatjes, couscous, feta met olijven en dek af met de spinazie. Zet weg in de koeling.

Linda's tips

  • Tip: maak de salade gerust de avond ervoor. De avocado dressing verkleurt niet en alle ingrediënten blijven lekker vers. Ik heb het zelf uitgeprobeerd, zie onderstaande foto na 24 uur in de koelkast. Bij de bovenzijde zie je een beetje condens zitten. Verder ziet de salade in een pot er perfect uit, inclusief de avocado dressing.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl