Verwarm een grillpan.
Ondertussen marineer je de kikkererwten met de gerookte paprika, olie, citroensap en een snufje peper en zout.
Smeer de boterhammen in met een beetje roomboter en grill in de pan totdat er mooie bruine repen ontstaan.
De avocado kun je op 2 manieren klaarmaken. Kijk welke bereiding je voorkeur heeft:
Koude bereiding: verwijder het vruchtvlees en prak met een vork tot een massa. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
Warme bereiding: snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en smeer beide helften in met olijfolie. Grill tegelijkertijd met het brood in de pan totdat er strepen op het vruchtvlees ontstaan. Verwijder het vruchtvlees en prak met een vork tot een massa. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
Besmeer elke boterham met de avocado spread. Verdeel de gemarineerde kikkererwten erover. Giet er optioneel nog wat sesampasta (tahini) en verse peterselie over.