Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang lunch
Keuken Hollands
Trefwoord Makkelijke recepten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 80 gram volkoren couscous
  • 100 gram spinazie
  • 200 gram aardbei
  • 100 gram feta
  • 10 gram walnoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1-2 theelepels honing

Zo maak je het

  • De ultrasnelle manier om couscous te bereiden is door dit graantje in een kom te doen. Voeg kokend water toe tot een halve centimeter boven de couscous. Dek af met een stuk vershoudfolie of een bord. Ondertussen maak je de rest van de salade klaar. Haal daarna de folie of bord van de kom en roer de couscous los met een vork.
  • Hak de spinazie grof. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd doormidden. Verkruimel de feta en hak de walnoten grof.
  • Maak een dressing van de olijfolie, balsamico azijn en honing. Verdeel over 2 kleine potjes.
  • Neem nu twee lekvrije bakken om de ingrediënten te verdelen. Deze lunchboxen zijn handig in gebruik, want er is ruimte voor de salade en deze lunchbox is inclusief een potje voor de dressing.
  • Doe de couscous, spinazie, aardbei naast elkaar in de bak. Verdeel de feta en walnoten erover. Zet de dressing potjes bij de lunch salade en zet in de koelkast. De salade met aardbeien is twee dagen houdbaar.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl