Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Trefwoord Makkelijke recepten, bbq
Totale tijd 3 uur 30 minuten
Porties 14 stuks

Ingrediënten

  • 750 gram kipdijfilet
  • 3 eetlepels citroensap
  • rasp van halve biologische citroen
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • 1 eetlepel olie
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde peterselie
  • 1/2 theelepel gedroogde koriander
  • 1/4 theelepel zout
  • 6 flinke draaien met de pepermolen

Eventueel

  • verse peterselie voor het serveren

Extra nodig

  • saté prikkers

Zo maak je het

  • Snijd het vlees in evengrote blokjes.
  • Maak een marinade van de citroensap, citroenrasp, wijn azijn, olie, knoflook, oregano, peterselie, koriander, zout en peper. Leg de kip erin en zet zeker 3 uur in de koelkast om in te trekken.
  • Leg de houten saté prikkers 30 minuten in een bak met water, zodat ze niet kunnen verbranden.
  • Rijg de kip aan de spiesjes.
  • Grill gaar en goudbruin op de barbecue of in een grill (koeken) pan.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl