Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 1 grote teen fijngesneden knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 citroen (3 eetlepels citroensap & 1 theelepel rasp)
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • snufje zout
  • 2 - 3 flinke courgettes*
  • 1 avocado
  • 1 citroen uitgeperst
  • 1 eetlepel basilicum olijfolie
  • snufje peper en zout
  • 200 gram aspergetips
  • 2 eetlepels olijfolie

Zo maak je het

  • Snijd de kipfilet in reepjes en de knoflook fijn. Boen de citroen schoon. Snijd doormidden en rasp deze. Pers vervolgens uit. Maak een marinade van de knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels citroensap, 1 theelepel citroenrasp, chilipoeder en zout. Hussel de kipfilet erdoor en laat bij voorkeur minimaal 2 uur marineren.
  • Maak courgette linten met een courgette snijder.
  • Vul een maatbeker met de avocado, sap van 1 andere citroen en olijfolie. Pureer met de staafmixer tot een saus.
  • Vul een pan met water en breng aan de kook. Snijd de houtige uiteinde van de asperges. Blancheer de asperges 3 minuten. Giet af en spoel af onder een koude kraan.
  • Grill of bak ondertussen de kip gaar in 6 - 8 minuten.
  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de courgetti 2 tot 3 minuten. Voeg de asperges en kip toe en roer voorzichtig door elkaar. Schenk de avocado citroensaus over de courgetti en serveer direct.

Linda's tips

  • Tip: maak de marinade voor de kip in de ochtend voordat je naar het werk vertrekt. Hoe langer de smaken intrekken, des te lekkerder het vlees is.
  • *vervang eventueel 1 - 2 courgettes door 200 gram volkoren pasta

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl