Snijd de kipfilet in reepjes en de knoflook fijn. Boen de citroen schoon. Snijd doormidden en rasp deze. Pers vervolgens uit. Maak een marinade van de knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels citroensap, 1 theelepel citroenrasp, chilipoeder en zout. Hussel de kipfilet erdoor en laat bij voorkeur minimaal 2 uur marineren.
Maak courgette linten met een courgette snijder. Vul een maatbeker met de avocado, sap van 1 andere citroen en olijfolie. Pureer met de staafmixer tot een saus.
Vul een pan met water en breng aan de kook. Snijd de houtige uiteinde van de asperges. Blancheer de asperges 3 minuten. Giet af en spoel af onder een koude kraan.
Grill of bak ondertussen de kip gaar in 6 - 8 minuten.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de courgetti 2 tot 3 minuten. Voeg de asperges en kip toe en roer voorzichtig door elkaar. Schenk de avocado citroensaus over de courgetti en serveer direct.