Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 tomaten of 4 trostomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 blikje tonijn op water MSC
  • 150 gram sla naar keuze
  • 1 avocado

Dressing

  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel limoensap alternatief is azijn
  • 2 theelepels honing
  • snufje peper en zout

Extra nodig

Zo maak je het

  • Kook de eieren in 6 minuten hard.
  • Snijd de tomaten in stukjes en snijd linten met een kaasschaaf van de komkommer. Je kunt de komkommer ook in blokjes snijden, als je wilt.
  • Maak een dressing van de olie, limoen en honing. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
  • Neem nu twee lekvrije bakken om de ingrediënten te verdelen. Vul de bak met een eitje, tomaten, komkommer linten, half blikje tonijn, sla en avocado. Doe de dressing in twee kleine potjes en zet dit in de bakken erbij. Zet de twee bakken in de koelkast. Hussel de ingrediënten pas door elkaar als je gaat lunchen.
  • Een avocado verkleurt snel. Mijn voorkeur is om de avocado vlak voor de lunch te snijden. Bij deze geef ik je een paar tips als je de salade in zijn geheel wilt voorbereiden. Maak je de salade in de ochtend voor de lunch? Snijd de avocado door de midden en snijd de helft in blokjes en besprenkel met citroensap om het verkleuren enigszins tegen te gaan. De andere helft van de opgesneden avocado met pit bewaar je in een apart bakje. Leg stukjes ui op het groene vluchtvlees en zet de avocado in een bakje in de koelkast. Zo geniet je de tweede dag van een lekkere avocado. De ui geeft geen smaak af aan de vrucht.

Linda's tips

  • Tip: kook een aantal eieren op een vast dag in de week en bewaar ze in de koelkast. Zo kun je altijd direct een eitje pakken voor de lunch of bij het ontbijt.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl