Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Zelf haverdrank maken
Kenmerken
Porties
1
liter
Ingrediënten
120
gram
havermout
2
medjoul dadels
zonder pit in 4 stukken
1
liter
water
snufje
zout
Extra nodig
blender en pantykous (of kaasdoek)
Zo maak je het
Week de havermout en de dadels een nachtje in een bakje met water.
Doe de geweekte havermout (met vocht), 1 liter water en een snufje zout in een blender en mix goed door elkaar.
Zeef de drank met een schone pantykous of een kaasdoek.
Bewaar de haverdrank in een glazen fles in de koelkast, zo'n 3 tot 4 dagen.
Voor gebruik de fles goed schudden.
Linda's tips
Tip: het pulp kan je weggooien of gebruik een flinke schep bij je havermoutpap.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl