Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 brood

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen ze moeten echt goed rijp zijn
  • 120 gram pitloze dadels
  • 100 gram havermout
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • theelepel baking soda
  • theelepel koekkruiden
  • een mespuntje biologische vanillepoeder
  • eetlepel citroensap
  • 50 gram ongebrande walnoten fijn gehakt
  • 20 gram cacao nibs rauwe cacao stukjes
  • kokosolie om het cakeblik in te vetten of roomboter als je niet 100 % vegan eet.

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het cakeblik in.
  • Doe de bananen, de dadels en de havermout in de keukenmachine en maal tot een egale massa.
  • Voeg nu het lijnzaad, de kokosrasp, de baking soda, koekkruiden en de vanillepoeder toe. Zet de keukenmachine een halve minuut aan om alles goed te mengen.
  • Schep nu de walnoten en de cacao nibs erdoor heen. De keukenmachine NIET meer aanzetten.
  • Schep het beslag in een cakeblik en zet in de oven voor 35 minuten.
  • Laat het bananenbrood goed afkoelen voordat je het uit het bakblik haalt.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl