Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram volkoren macaroni
  • 1 bouillonblokje naar smaak
  • 600 gram broccoli flinke stronk
  • 100 gram salami van een hele worst, geen vleeswaren
  • 250 gram kastanje champignon
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • snufje peper en zout
  • 1 buffel mozzarella

Extra nodig

  • ovenschaal

Zo maak je het

  • Kook de volkoren macaroni met een bouillonblokje 2 minuten korter dan de gebruiksaanwijzing.
  • Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes. Kook 3 minuten in kokend water.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  • Snijd de salami in blokjes. Bak de worst in 3 minuten krokant in een pan met dikke bodem. Je hoeft geen olie toe te voegen, want uit de worst loopt vet. Snijd ondertussen de champignons in stukjes. Voeg toe aan de salami en bak de groente lichtbruin. Voeg het blik tomatenblokjes en de kruiden toe en meng de gekookte macaroni en broccoli erdoor. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Giet de pasta met saus in de schaal. Snijd de mozzarella in plakken en leg op de macaroni ovenschotel. Zet de schaal 15 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.

Linda's tips

  • Tip: je kunt de ovenschaal in zijn geheel voorbereiden, zodat je op een drukke dag de maaltijd alleen de oven in hoeft te schuiven. Verleng de oventijd dan wel met 10 minuten.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl