Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram macaroni
  • 150 gram geraspte cheddar kaas
  • 150 gram oude kaas
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 120 - 150 ml kookvocht van de pasta
  • 400 gram gegrilde groente aubergine courgette & paprika (diepvries) of 1 verse aubergine

Eventueel

  • panko

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet de bevroren groentee 5 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat de oven aanstaan. Of snijd een verse aubergine in blokjes. Bak 7 minuten in een koekenpan met een flinke hoeveelheid olijfolie.
  • Kook de macaroni 2 minuten korter dan vermeld op de verpakking. Giet af en bewaar 150 ml kookvocht.
  • Meng de twee soorten kaas, de Griekse yoghurt en 120 ml kookvocht van de macaroni in een steelpannetje op laag vuur. Roer totdat de kaas goed is opgelost, voeg eventueel extra kookvocht toe.
  • Voeg de pasta en de aubergine toe en roer goed door elkaar.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie, stort de Mac & Cheese erin. Zet 20 minuten in de oven. Strooi er eventueel panko of extra kaas overheen voor een lekker knapperig korstje.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl