Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 kilo mosselen
  • 500 gram spaghetti
  • 4 eetlepels boter
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 - 1/2 theelepel chili vlokken
  • 100 - 120 ml witte wijn
  • citroensap naar smaak
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Optioneel

  • stokbrood voor het kookvocht

Zo maak je het

  • Spoel de mosselen schoon met koud water. Verwijder de kapotte mosselen. Staan er mosselen open, tik de schelp tegen de rand van het aanrecht. Ze sluiten dan automatisch. Zo niet, gooi de mossel dan weg.
  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de ui in stukjes en bak in de helft van de boter op middelhoog vuur. Haal de ui uit de pan en zet apart.
  • Snijd de knoflook fijn. Verwarm de pan opnieuw met de andere helft van de boter en bak hierin de knoflook 30 seconden op een laag vuur. Voeg de chili vlokken en witte wijn toe. Breng zachtjes aan de kook. Voeg de mosselen toe, hussel door elkaar en sluit af met een deksel en wacht totdat alle mosselen open gestoomd zijn. Dit is een kwestie van een paar minuten. Voeg de ui toe aan de open mosselen.
  • Neem een grote schaal en meng hierin de spaghetti met de mosselen en voeg wat van het heerlijke kookvocht toe. Breng op smaak met citroensap en peterselie. Serveer direct. Voeg eventueel stokbrood toe om te dopen in het kookvocht.

Linda's tips

  • Tip: gooi het kookvocht niet weg. Je kunt het invriezen in een ijsblokjesvorm en gebruiken als bouillon in een visgerecht of saus.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl