200gramongezoete appelmoesServero is mijn favoriet
2kleine zoete appels
Caramelsaus
40gramsuiker
40mlkookroom
1klein theelepeltje zeezoutMaldon
1eetlepelroomboter
Extra nodig
ovenschaal 20 cm x 20 cm en bakpapier
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (onder en bovenwarmte).
Mix de eieren met de appelmoes luchtig. Voeg de bakmix toe en spatel dit door het beslag.
Schil de appels, doorboor en snijd in 3 ringen.
Maak een stuk bakpapier nat en leg in de ovenschaal. Neem ongeveer 1/4 van het beslag en stort op de bodem. Verdeel de appel erover. Giet de rest van het beslag erop.
Bak de appelcake in 55 - 60 minuten gaar in de oven. Controleer met een satéprikker of deze schoon en droog uit de cake komt.
Caramelsaus
Verwarm de suiker, room, zeezout en roomboter in een pannetje. Breng voorzichtig aan de kook en roer continue. Laat de saus iets inkoken en haal van het vuur.
Giet de caramelsaus over de appel-kaneel cake en dien op. Bewaar de rest van de cake in de koelkast.
Linda's tips
Tip: de bakmixen kun je vinden bij de Albert Heijn, Jumbo of COOP.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl