Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 8 porties

Ingrediënten

  • 1 verpakking appel-kaneel cake van Leev
  • 4 eieren maat L
  • 200 gram ongezoete appelmoes Servero is mijn favoriet
  • 2 kleine zoete appels

Caramelsaus

  • 40 gram suiker
  • 40 ml kookroom
  • 1 klein theelepeltje zeezout Maldon
  • 1 eetlepel roomboter

Extra nodig

  • ovenschaal 20 cm x 20 cm en bakpapier

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (onder en bovenwarmte).
  • Mix de eieren met de appelmoes luchtig. Voeg de bakmix toe en spatel dit door het beslag.
  • Schil de appels, doorboor en snijd in 3 ringen.
  • Maak een stuk bakpapier nat en leg in de ovenschaal. Neem ongeveer 1/4 van het beslag en stort op de bodem. Verdeel de appel erover. Giet de rest van het beslag erop.
  • Bak de appelcake in 55 - 60 minuten gaar in de oven. Controleer met een satéprikker of deze schoon en droog uit de cake komt.

Caramelsaus

  • Verwarm de suiker, room, zeezout en roomboter in een pannetje. Breng voorzichtig aan de kook en roer continue. Laat de saus iets inkoken en haal van het vuur.
  • Giet de caramelsaus over de appel-kaneel cake en dien op. Bewaar de rest van de cake in de koelkast.

Linda's tips

  • Tip: de bakmixen kun je vinden bij de Albert Heijn, Jumbo of COOP.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl