Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang borrelhapjes
Keuken Hollands
Trefwoord Makkelijke recepten, oven
Totale tijd 35 minuten
Porties 12 stuks

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 4 stuks oven frikandellen
  • curry (naar smaak)
  • 1 ei los geklopt

Extra nodig

  • 1 vel bakpapier

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 225 graden. Haal de plakjes bevroren bladerdeeg van elkaar. Verwijder de folie en laat 5 - 10 minuten ontdooien. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de frikandellen in 3 gelijke stukken. Snijd de plakken bladerdeeg horizontaal doormidden. Smeer rechts van het midden een theelepel curry op het bladerdeeg. Leg de frikandel erop. Vouw het lege linker bladerdeegplakje over de frikandel op de rechter helft. Druk dicht met een vork. Snijd voorzichtig een paar sneetjes in het bladerdeeg, zodat de frikandel zichtbaar wordt.
  • Zet de mini frikandelbroodjes op de bakplaat en bestrijk met het opgeklopte ei. Bak in 20 - 25 minuten goudbruin in de oven. Het lekkerst zijn de mini frikandelbroodjes vers uit de oven.

Linda's tips

  • Wil je de mini frikandelbroodjes vers op een feestje serveren? Maak de ongebakken frikandelbroodjes tot en met stap 2. Bewaar afgesloten in een bak in de koelkast. Doe bakpapier tussen de hapjes, zodat ze niet aan elkaar plakken. Ter plekke verwarm je de oven, smeer de hapjes in met het eigeel en bak goudbruin.
  • Ook kun je de bladerdeeghapjes van tevoren maken en ter plekke ongeveer 5 minuten verwarmen in een oven van 180 graden. 

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl