Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram groene aspergetips
  • 1 rol kant en klare verse rol pizzadeeg
  • 50 gram pancetta Italiaans gedroogd spek of 8 plakjes ontbijtspek
  • 90 gram kruidenroomkaas of crème fraîche
  • 3 - 4 eieren
  • flinke hand rucola
  • flinke hand Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • Bakpapier

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder het uiteinde van de groene asperges. Kook 2 minuten in kokend water, giet af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.
  • Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Besmeer met de kruidenkaas of crème fraîche. Verdeel het spek en de groene aspergetips over de plaattaart. Zet 10 minuten in de oven.
  • Haal de plaattaart uit de oven en breek de eieren erboven. Zet 10 - 15 minuten in de oven totdat het eiwit gestold is en de eidooier zacht. Bestrooi met peper en zout. Strooi de rucola en Parmezaanse kaas erover en serveer de plaattaart met ei direct.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl