Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo rode krieltjes in de schil
  • 1 courgette
  • 150 gram spekjes
  • 250 gram zachte naturel geitenkaas (of feta)
  • 1 zak rucola
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • snufje zout en peper

Zo maak je het

  • Boen de rode krieltjes schoon. Snijd in gelijke stukken. Kook in 10 minuten gaar in een bodempje water.
  • Snijd de courgette in dunne plakken. Gebruik het liefst een mandoline. Gril de courgette in delen in een grillpan of bak anders een koekenpan.
  • Bak de spekjes krokant in een kleine koekenpan zonder olie.
  • Brokkel de geitenkaas in stukjes en maak een dressing van de olijfolie en citroensap.
  • Hussel alle ingrediënten door elkaar en breng de geitenkaas salade eventueel op smaak met een snufje zout en peper.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl