Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram penne
  • 200-300 gram spinazie
  • 200 gram gorgonzola
  • flinke hand walnoten

Extra nodig

  • vergiet

Zo maak je het

  • Kook de penne gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Hak de spinazie grof. Zet een vergiet klaar met hierin de spinazie. Snijd ondertussen de gorgonzola in stukjes.
  • Nu vertel ik je waarom dit een echt camping recept is! Zet het vergiet op de grond op een veilig plekje zodat kinderen er niet bij kunnen. Giet de penne met het water voorzichtig over het vergiet. Roer de spinazie door de penne. Door de hitte slinkt de spinazie. Roer vervolgens de gorgonzola erdoor. Serveer met de walnoten. Als je wilt kun je de noten van te voren even roosteren in een droge koekenpan.

Linda's tips

  • Tip: vind je het niks om met de vergiet methode te werken? Kook de penne en giet af. Roerbak de spinazie in delen in een koekenpan of skottelbraai. Voeg daarna de gekookte penne en gorgonzola toe.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl