Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 3 koppen

Ingrediënten

  • 2 aardappelen (250 gram)
  • 2 kleine uien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje peper zout
  • snufje paprikapoeder
  • 500 ml water
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 300 gram verse spinazie
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt of kwark

Optioneel

  • pompoenpitten

Zo maak je het

  • Schil en snijd de aardappel in blokjes. Spoel af onder de kraan. Snijd de uien in stukjes.
  • Kook ondertussen een halve liter water met de waterkoker.
  • Verwarm een pan met dikke bodem met de olijfolie. Bak de aardappelblokjes en de uien 5 minuten. Kruid met het peper, zout en paprikapoeder.
  • Voeg het water en het bouillon blokje toe en kook 5 minuten. Roer door elkaar zodat het blokje oplost.
  • Voeg de spinazie toe. Kook de soep 3 minuten met de deksel op de pan. Op deze manier slinkt de spinazie.
  • Pureer tot een egale massa met de staafmixer. Schenk in een kom en voeg 1 lepel Griekse yoghurt of kwark toe aan de soep.

Linda's tips

  • Tip: ik heb graag iets te "kauwen" bij de soep. Om die reden strooi ik er een paar pompoenpitten op.
  • Tip: voor mij is deze soep een extra groente momentje. Je kunt de soep nog verder op smaak brengen met Parmezaanse kaas, blauwe kaas of een gekookt eitje.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl