Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram gewassen spinazie
  • 2 verse vijgen
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • handje walnoten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • verse peper en zout

Optioneel

  • balsamicostroop

Zo maak je het

  • Snijd de vijgen in 8 stukken.
  • Maak blokjes van de geitenkaas of verkruimel in stukjes.
  • Hak de walnoten grof.
  • Maak een dressing van de olijfolie, balsamico azijn en breng op smaak met een snufje peper en zout.
  • Verdeel de spinazie over de borden. Leg op elk bord 8 stukjes vijg. Strooi de blokjes kaas en walnoten erover. Verdeel als laatste de dressing over de beide borden.

Linda's tips

  • Tip: spinazie bevat van nature vrij veel oxaalzuur dat de opname van ijzer, calcium en andere mineralen belemmerd. Combineer de spinazie met vitamine C rijke producten zoals tomaten voor een betere opname.
  • Tip: gebruik de bovenstaande hoeveelheden als voorgerecht voor 4 personen. Met die mooie kleuren op het bord steel je de show bij elk diner en het smaakt ook nog eens fantastisch.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl