Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

Gevulde eieren

  • 4 eieren
  • 1 flinke eetlepel truffelmayo
  • vers gemalen peper en zout

Salade voor de krans

  • 85 gram veldsla of andere sla naar keuze
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 10 cherry tomaatjes
  • 10 groene groene asperge tips
  • 5 gram bieslook
  • 2 eetlepels salade crouton mix
  • goede olijfolie
  • truffel dressing Jean Baton of andere dressing naar smaak

Zo maak je het

  • Kook de eieren in 8 minuten hard. Schrik de eieren met koud water en pel direct. Zet de eieren 10 -15 minuten in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat je straks het eigeel makkelijker kunt verwijderen.
  • Snijd de eieren doormidden. Haal met een theelepeltje het eigeel eruit en meng met de truffelmayo en breng op smaak met een snufje zout en peper.
  • Schep het mengsel in een spuitzak en spuit in de holtes van de eieren. Bewaar de gevulde eieren tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Meng de veldsla met een eetlepel goede extra vierge olijfolie en leg de sla in de vorm van een krans op een bord of plank.
  • Snijd de tomaatjes doormidden. Verwijder de harde uiteindes van de groene asperge tips. Snijd de asperges doormidden en kook 3 minuten in kokend water. Spoel de groente direct af onder koud water. Knip de bieslook in stukjes en snijd linten met behulp van een kaasschaaf van de Parmezaanse kaas.
  • Verdeel eerste de gevulde eieren over de krans, vervolgens de tomaatjes, groene asperge tips en kaas linten. Strooi de bieslook en crouton mix erover. Maak de gevulde eieren krans af met truffel dressing naar smaak.

Linda's tips

  • Voorbereiding voor Pasen: maak de gevulde eieren in zijn geheel en bewaar in de koelkast. Voor de salade doe je alle voorbereidingen zoals beschreven bij stap 5. Ter plekke pak je het recept op bij stap 4 (sla mengen met de olijfolie) en maak je de eieren krans op zoals vermeld bij stap 6.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl