Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 12 mini muffins

Ingrediënten

  • 60 gram medjoul dadels
  • 70 gram volkoren meel of spelt meel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • flinke snuf kaneel of koek kruiden
  • 1 rijpe banaan
  • 1 eiwit
  • 2 eetlepels walnoten of andere noten
  • 1 eetlepel olijf/kokosolie
  • 1/2 eetlepel notenolie bijvoorbeeld walnoot, gebruik anders gewoon extra van de olijf/kokosolie
  • snufje zout

Optioneel

  • 1 eetlepel pompoenpitten

Extra nodig

  • Siliconen mini muffin vorm (xenos)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwijder de pit van de dadels en het harde kapje en snijd in kleine stukjes.
  • Zeef in een kom de meel, bakpoeder en kaneel.
  • Prak de banaan fijn en klop het eiwit los. Hak de noten grof.
  • Voeg de dadels, banaan, eiwit, noten en olijf/notenolie bij elkaar en roer voorzichtig het meel, bakpoeder en kaneel erdoor. Zorg dat je alles goed mengt.
  • Vul de vormen met een flinke eetlepel deeg. Bestrooi eventueel met pitten naar keuze.
  • Bak ongeveer 20 minuten in de oven en het is gaar als er een houten prikker schoon uitkomt.

Linda's tips

  • Tip: varieer met de noten en of pitten die je in huis hebt. De muffins zijn ook heel geschikt om in te vriezen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl